Joop Hogen (English)Joop Hogen (English)
Joop Hogen (Nederlands)Joop Hogen (Nederlands)
  • domotica
  • systeemintegratie

Over domotica bestaan nog heel wat misverstanden. Eenvoudig gezegd komt het erop neer dat u in en om uw huis al uw leefgewoontes en handelingen die u vaak uitvoert in toetsen kunt vastleggen.

Waar u vroeger enkel het licht aan- en uitschakelde, bedient u nu via een knoppen paneel of touch screen ook de muziek van uw hifi-installatie, de verwarming of roept u sferen op.

Met een enkele tip op de toets zet u uw hometheater aan: uw gordijnen sluiten zich, geluid begint en de eerste beelden van de film glijden over het scherm.

Tip de alarmtoets in. In een oogwenk staan uw woning en uw terrein onder controle van uw beveiligingssysteem.

U bepaalt welke functies voor u van belang zijn.
Door de bediening van een toets kunt u meerdere functies tegelijk inschakelen. De variabelen die een input hebben bepaalt u zelf.

Dat kan een toets zijn maar evengoed een bewegingsmelder, licht, temperatuur een infrarood zender, etcetera. Het systeem werkt niet op een computer: de computer wordt enkel gebruikt voor de programmering. Het brein van het systeem vormt een krachtige microprocessor

Domotica is de technologie om elektronicatoepassingen en automatisering te integreren in de woning. Domotica laat alle elektrische toestellen met elkaar communiceren.

Joop Hogen heeft jarenlange ervaring in besturingstechniek en professionele audio- en video-systemen. Deze kennis in combinatie met het besturingssysteem van Vantage maakt het mogelijk om complexe installaties te ontwerpen die voor de gebruiker toch eenvoudig te bedienen zijn.

What is simple should be treated simply,
what is difficult should be reduced to the simplest terms.